Opinie: Este evident tuturor ca o atitudine pozitiva a unuia catre altul este buna, ca absenta crimelor este buna si ca fericirea si siguranta sunt de asemenea bune. Daca ne ajutam unul pe celalalt si toti vom avea ceea ce are fiecare, asta va fi mult mai bine decat viata noastra actuala mizerabila. Toti am fi de acord cu asta.

Bun. Acum sa recunoastem effectul pe care il are mediul asupra noastra, pentru ca este evident la fiecare pas in viata. Orice grup isi poate manipula membrii prin persuasiune. O persoana poate fi fortata sa gandeasca intr-un fel complet opus daca exista in jurul lui 20-30 de oameni care sustin ca negrul este alb. Acesta este un fapt dovedit  ce nu poate fi negat.

Asadar, daca mediul influienteaza de fapt individul, noi am putea crea un mediu artificial in care fiecare ar putea trata pe fiecare bine. Am putea obliga pe fiecare sa se comporte in acest fel, iar fiecare incalcare a regulii ar fi intampinata initial cu o critica politicoasa iar apoi cu o respingere categorica.

Nu exista alta solutie. Pentru ca de fapt noi toti ne dorim sa avem tot ce are nevoie o fiinta umana: o casa, mancare, familie, sanatate, vacante si asa mai departe. Toate acestea, in proportii normale si nu prin multe zerouri adunate in conturile din banca, adica in concordanta cu nevoile naturale ale omului.

Daca iti doresti asta, ai o oportunitate de a crea acest mediu, in care fiecaruia ii va pasa de toti ceilalti. Iar asta se va intampla numai prin schimbarea atitudinii noastre, unul fata de celalalt. In plus, chiar daca ne comportam bine unul fata de celalalt din disperare, artificial, prin acceptarea felului de comportament si de actiune al unui mediu bun, vom obtine un obicei ce va deveni pentru noi o a doua natura. Noi chiar vom deveni astfel mai buni.