In cadrul conferintelor TED se expun idei care merita a fi ascultate si date mai departe, de aici si respectul pe care il am fata de acestea. TED (intitialele provin de la Technology Entertainment and Design) este o serie de conferinte globale detinute de fundatia non-profit Sapling, al caror moto este “ideas worth spreading” .

In conferinta asta vorbeste Paddy Ashdown, pe numele sau complet Jeremy John Durham Ashdown – Baron Ashdown de Norton-sub-Hamdon, Cavaler al ordinului “St. Michael and St. George” si Cavaler Comandant al ordinului Imperiului Britanic, a fost ofiter in Marina Regala si in serviciile de securitate britanice, membru in parlament si liderul Liberal-Democratilor din Marea Britanie. Se pare ca Ashdown este un membru respectabil in comunitatea sa si e mai decorat ca regele, una peste alta imi este clar ca omul stie despre ce vorbeste si ca are experienta pentru asta.

Pe scurt, Baronul, face niste observatii referitoare la migratia polilor puterii mondiale in istoria recenta, si starile prin care trece lumea spre globalizare, de la o lume bipolara dupa WW2 la o singura singura putere mondiala dupa caderea URSS si acum aparitia unei noi nevoi de controlare a spatiului global, care se realizeaza prin tratate.

O alta observatie foarte interesanta este evidentierea interconectarii la nivel global, si daca pana acum cel mai puternic invingea la nivel de individ, acum cel care poate colabora mai usor cu altii va invinge.