Richard Quest, CNN: “Luni, Klaus Schwab, fondator si director executiv al World Economic Forum, mi-a spus ca a fost dezamagit de progresul facut de lideri in 2011. El a “sperat ca economia mondiala va creste din nou. Nu este insa asa”. Schwab a recunoscut ca a fost “iritat de o lipsa in crestere de dorinta de a se adresa problemele globale”.

“Klaus Schwab nu este genul de om care sa exagereze degeaba. Asadar cand mi-a relatat despre ingrijorarea sa in legatura ca mentalitatea de buncar sau de delasare a alegatorilor care pur si simplu “nu mai pot face fata” situatiei, atunci este probabil timpul sa ne ingrijoram”.

“Motivul pentru care este atat de ingrijorator este ca inca mai exista foarte multe probleme de rezolvat. Unele, ca Grecia, sunt in pericol de a se inrautati. Inca nu exista o solutie, iar politicienii sunt inca la prea mare distanta de a se pune de acord cu strategia de viitor pentru criza euro”.

Comentariu: Inca sunt multe posibilitati de a amana decizia. Poate ca este inca utila si necesara. Totusi, este nevoie de timp si curaj, ce apare odata cu senzatia de suferinta crescanda, pentru a realiza cat de lipsita de sanse este situatia si cat de nepotrivite sunt solutiile adoptate in trecut. Intre timp, metode de educatie integrala globala si noi modele economice ale unei societati integrale incep sa fie dezvoltate.